فرمت فایل : word (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد صفحات 12 صفحه
مقدمه :
عمده میکروارگانیسم ها غیر بیماری زا و بعضی از آنها بیماری زای فرصت طلب (opportunistic pathogen) هستند . تعداد خیلی کمی از میکرو ارگانیسم ها (حدود 100 ) بیماری زا هستند.
طیف وسیعی از بیماری های عفونی از طریق همین میکروارگانیسم های فرصت طلب ایجاد میشوند.
هدف از بررسی تاثیر عوامل فیزیکی و شیمیایی این است که چطور می توانیم میکروب های اطراف ِ خود را کنترل کنیم .
عوامل فیزیکی :
- حرارت
- اشعه
- فیلتراسیون (صاف کردن )
- عوامل 1 و 2 میتوانند میکروب ها را از بین ببرند ولی عامل 3 ضد میکروبی نیست بلکه اجازه ورود میکروب ها از یک محیط به محیط دیگر نمی دهد .
عوامل شیمیایی :
- فنول ومشتقات آن
- الکل ها
- هالوژن ها
- دترجنت ها
- فلزات سنگین
- برخی از گاز ها
آشنایی با برخی از اصطلاحات :
هر کلمه ای با پسوند cide مفهوم کشندگی را ایجاد می کند .
مثال : microbiocide : عاملی که میکروب ها را از بین میبرد .
Bacteriocide : عاملی که فقط باکتری ها را ازبین میبرد .
Fungicide : عاملی که قارچ ها را از بین میبرد .
Virucide :عاملی که ویروس ها را از بین میبرد .
Static به معنی مهار کردن رشد است .
Micro biostatic : عاملی که رشد میکروب ها را مهار می کند
Bacteriostatic : عاملی که باکتری ها را از بین میبرد
بعضی آنتی بیوتیک ها مثل پنی سیلین microbicide هستند یعنی میکروب را از بین میبرند اما بعضی دیگر مانند تتراسایکلین static هستند و فقط رشد میکروب ها را مهار می کنند
Disinfection به معنی ضد عفونی کردن – گندزدایی
Disinfectant عاملی که خاصیت ضد عفونی کنندگی داشته باشد
Antiseptic: کلمه septic به معنای عفونی است اگر از ماده ضد عفونی کننده ای بتوانیم بر روی پوست و مخاط سطحی بدن استفاده کنیم به آن antiseptic گفته میشود . مثل الکل متیلیک که برای ضد عفونی کردن محل تزریق به کار می رود
مقاله درباره بررسی تاثیر عوامل فیزیکی و شیمیایی بر باکتری ها