فی فوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی فوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق مدیریت تغذیه در بحران

اختصاصی از فی فوو دانلود تحقیق مدیریت تغذیه در بحران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق مدیریت تغذیه در بحران


دانلود تحقیق مدیریت تغذیه در بحران

مقدمه :
کشور ایران یکی از ده کشور بلا خیز دنیا شناخته شده است و حوادث طبیعی و بحران های ناشی از آن جان و مال تعداد زیادی از افراد جامعه و مردم را تهدید می کند. یکی از مشکلات همزمان ناشی از بلایای طبیعی ، کمبود یا فقدان مواد غذایی سالم و مورد اطمینان و بالطبع اثرات سوء ناشی از استفاده از آن شامل سوء تغذیه و کاهش قدرت ایمنی جمعیت در معرض بحران در اثر کم غذایی و احتمال افزایش مرگ و میر می باشد. گروه های آسیب پذیر که بیشتر در معرض خطر قرار دارند شامل مادران باردار ، مادران شیرده ، کودکان زیر 5 سال و سالمندان می باشند.
در مدیریت بحران در کنار امداد و نجات و اسکان و فراهم نمودن امکانات بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیماریهای واگیر توجه به کمیت و کیفیت مواد غذایی از اهمیت بیشتری برخوردار است. مدیریت امداد رسانی  باید به تهیه و تدارک بسته های مواد غذایی در مراحل اولیه و توزیع آن دربین جمیعت ، خطر بروز مسمومیت های غذایی ، گرسنگی ، کمبود غذایی و سوء تغذیه و اپیدمی بیماریها را در جمعیت بحران دیده بکاهد . نیازهای تغذیه ای افراد با توجه به سنین مختلف بخصوص نیاز به انرژی ،پروتئین ، کربوهیدرات ، چربی و همچنین نیاز به ویتامین و مواد مغذی در حداقل دامنه آن اهمیت زیادی دارد . عدم توزیع مواد غذایی بسته بندی  شده تحت کمترل باعث می گردد جمعیت به سمت منابع موجود در منطقه هجوم برده و به دلیل تخریب مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی موجود در این شرایط قابل اعتماد نیستند و احتمال آلوده بودن آنها بسیار زیاد بوده و این موضوع می تواند سبب بروز مسمومیت های غذایی ، گرسنگی در ساعات اولیه بحران سوء تغذیه و اپیدمی بیماریهای واگیردار چون اسهال ، اسهال خونی ، وبا و یا بیماریهای تنفسی و غیره شده و برای حادثه دیدگان بسیار تهدید کننده باشد .  و باعث افزایش تلفات گردد. بنابراین این در مدیریت بحران هم بهداشت مواد غذایی و هم امنیت غذایی اهمیت دارند.
مهمترین دلایل بروز مشکلات غذارسانی در بحران :
1- تخریب منابع تولید مواد غذایی
2- اختلال در روند توزیع غذا بعلت خرابی فروشگاهها یا تخریب راهها
3- آلوده شدن آبهای لوله کشی بدلیل شکستگی آن ها
4- از بین رفتن مراکز ذخیره مواد غذایی ( سیلو – سردخانه و... )
5- قطع برق و از بین رفتن وسایل نگهداری
6- آشفته شدن وضعیت مالی خانواده ها و نبود امکانات خرید مواد غذایی




مدیریت تغذیه در شرایط مختلف بحرانی ( زلزله ، سیل و ... )
تغذیه در بحران
تغذیه در بحران شامل موارد زیر می شود:
1) برنامه تغذیه همگانی
این برنامه ، غذا برای کل جمعیت بلا دیده را فراهم می آورد که بایستی از طریق مواد غذایی مناسب حداقل روزانه 2100 کیلوکالری انرژی و 50 گرم پروتئین را برای هر فرد در اوایل بحران تأمین نماید .
2) برنامه تغذیه تکمیلی :
برنامه تغذیه تکمیلی غذای اضافی برای گروه های آسیب پذیر ( مادران باردار و شیرده ، کودکان زیر 5 سال ، سالمندان ) و آن هایی که نیاز به نوتوانی تغذیه ای ( بیماران ) دارندرا تأمین می کند .
3) برنامه تغذیه درمانی :
برنامه تغذیه درمانی جهت کاهش میزان مرگ و میر در کودکانی که از سوء تغذیه شدید رنج می برند تدوین می گردد. همچنین ارائه مشاوره تغذیه به افراد رنجور و بیمار در جهت استفاده بهینه از منابع غذایی موجود و کم کردن خطر بعضی از بیماریها مثل فشار خون ، دیابت ، بیماریهای قلبی را نیز شامل می گردد.


4) آموزش تغذیه به مدیران و افرادی که در ارتباط با آماده سازی برای شرایط بحران ملی و پاسخگویی به آن ها درگیر هستند و به کل جمعیت :
در جهت استفاده بهینه از گروه های مواد غذایی و آگاهی خانواده ها در مورد نحوه تغذیه افراد در سنین مختلف و مراقبت بیشتر افراد آسیب پذیر باید برنامه آموزشی چهره به چهره و گروهی در منطقه تدوین گردد. همچنین آموزش روتین و سلسله مراتبی بر اساس طرح درس به کلیه پرسنل و افراد درگیر در بحران الزامی به نظر می رسد.
1- برنامه تغذیه همگانی :
در این برنامه باید سبد غذایی مناسب برای گروه های مختلف جهت تأمین متوسط انرژی و متوسط انرژی و پروتئین و دیگر ریز مغذی های مورد نیاز را پیش بینی نماییم که این سبد غذایی به تفکیک گروه های سنی به شرح زیر می باشد :
- در نخستین روزهای بحران برآورد سریعی از کودکان زیر یکسال صورت گرفته و در صورت نیاز شیر خشک تهیه و ارائه گردد.

 

 

 

فهزست مطالب

مقدمه    1
تغذیه در بحران    3
برنامه تغذیه همگانی    3
برنامه تغذیه تکمیلی    3
برنامه تغذیه درمانی    3
آموزش تغذیه به مدیران و افراد پاسخگو در بحران وکل جمعیت    4
برنامه تغذیه همگانی در مرحله قبل از بحران وسه روز اول بحران    4
برنامه تغذیه همگانی در مرحله حین بحران    7
برنامه تغذیه همگانی در مرحله بعد از بحران    11
برنامه تغذیه همگانی روزانه هفته سوم به بعد    17
بهداشت مواد غذایی در شرایط بحرانی    18
نگهداری مواد غذایی در انبار یا چادر امدادی    18
نکات مهم بهداشتی در نگهداری مواد غذایی    19
تهیه و توزیع مواد غذایی    25
شستشوی ظروف و آشپزخانه    26
انواع بلایایی طبیعی وتأثیر آن برمواد غذایی    28
توصیه های مهم بهداشتی در مورد تغذیه در هنگام بحران    29
بسته بندی در شرایط بحران    31
الفبای ایمنی غذا در حوادث غیر مترقبه    36
پرسش های مطرح در ایمنی غذا    38
    

 

 

شامل 45 صفحه word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق مدیریت تغذیه در بحران
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.