فی فوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی فوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درباره مبانی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در حوزه دفاعی و امنیتی

اختصاصی از فی فوو تحقیق درباره مبانی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در حوزه دفاعی و امنیتی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق درباره مبانی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در حوزه دفاعی و امنیتی


تحقیق درباره مبانی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در حوزه دفاعی و امنیتی

فرمت فایل : word  (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد صفحات 10 صفحه

 

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه:

الگوهای کلان که سعی دارند در جایگاه های فراراهبردی قرار گرفته و ارزش هایی جهانی را نشانه بگیرند ، می بایستی از درون مایه ای محکم و پابرجا برخوردار بوده که در برابر تلاطم های ایدئولوژیک و تمدنی در عرصه جهانی از هویت قومی و استوار خود دفاع کرده و دستاورها و اهداف خود را همواره در معرض بهره برداری قرار دهد. رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) الگو را چنین تعریف کرده اند: «الگو یک وسیله و معیار و میزانی است برای اینکه آن کاری که انسان می خواهد انجام دهد، با آن الگو تطبیق داده شود».

چنانچه تعریف رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) را با عناصر اقتدار ملی که سه مولفه اصلی است، مقایسه کنیم، نقش الگو در اقتدار ملی می تواند به صورت زیر ظاهر شود:

1- میزانی برای کمک به افزایش قدرت تشخیص (تشخیص صحیح و به موقع)

2- معیار و چارچوبی برای تصمیم گیری سریع

3- وسیله برای اجرای روان امور

مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص جایگاه و ویژگی های نهایی الگو  به عنوان یک سند بالادستی و منعطف می فرمایند: «این الگو یک نقشه جامع است وقتی می گوییم الگوی ایرانی- اسلامی، یعنی یک نقشه جامع. بدون نقشه جامع، دچار سردرگمی خواهیم شد؛ هم چنان که در طول این سی سال، به حرکت های هفت و هشتی، بی هدف و زیگزاگ مبتلا بودیم و به این در و آن در می زدیم. گاهی یک حرکتی را انجام دادیم، بعد گاهی ضد آن حرکت و متناقض با آن را - هم در زمینه فرهنگ، هم در زمینه اقتصاد و در زمینه های گوناگون- انجام دادیم. این به خاطر این است که یک نقشه جامع وجود نداشته است. بنابراین، هیچ یک از اسناد بالادستی و مدل های موجود در کشور در سال های گذشته تا کنون، الگوی مدنظر نیست و نتوانسته است انتظاراتی را که از این الگو می رود، برآورده سازد.

ایشان هم چنین در خصوص کارکردهای مورد انتظار از الگو به عنوان یک سند بالادستی می فرمایند: «این الگو، یک سند بالادستی خواهد بود. نسبت به همه اسناد برنامه ای کشور و چشم انداز کشور و سیاست گذاری های کشور، یعنی حتی چشم اندازهای بیست ساله و ده ساله که در آینده تدوین خواهند شد، باید بر اساس این الگو تدوین شوند؛ سیاست گذاری هایی که خواهد شد- سیاست های کلان کشور- باید از این الگو پیروی کند و در درون این الگو بگنجد».

از این رو هر الگویی که خود را در جایگاه یک سرمشق یا مکتب جهانی قرار دهد باید در پنج حوزه از غنایی زاید الوصف و بنیانی مرصوص و اکمالی اتمام برخوردار باشد. این پنج حوزه عبارتند از:

* فلسفه و منطقی شایسته و واقع گرا

*اندیشه و آرایی مستدل و حکیمانه

* بستر و زمینه های منسجم و همه جانبه

* عرصه و عرضه هایی انسانی و تعالی بخش

* اهداف و مقاصدی تحرک بخش و تعهد آور

این پنج حوزه را به تعبیری می توان مبانی بنیادین و روبنائی یک الگو و یا مکتبی جهانی دانست که در آن واضعان و طراحان این الگو می بایست به اصول، عرصه ها، بستر، پیشبرنده ها، محرک ها و مقاصد توجه تام و جامعی داشته باشند. از این رو، در لزوم بازشناسی الگوی پیشرفت در کشور به عنوان مسئله ای ضروری و حیاتی، تردیدی باقی نمی ماند. امروز انقلاب اسلامی به حدی از توانمندی رسیده است که می تواند با برنامه ریزی حساب شده، الگویی طراحی کند که به فرموده رهبر معظم انقلاب «سایر کشورها نیز حتی غیر مسلمان از آن استفاده کنند».و بی تردید برای رسیدن به «پیشرفت» نیازمند الگوی راهبردی هستیم که در کوتاه ترین زمان ممکن و با کم ترین خطا ما را به این مقصود برساند. تدوین الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، موضوعی راهبردی است که باید در مورد آن نظریه پردازی و تصمیم سازی کرد تا راهنمای برنامه های میان مدت و بلند مدت کشور قرار گیرد که البته این الگو سندی بالادستی برای همه اسناد برنامه ای و چشم اندازی کشور خواهد بود.

الگوی اسلامی پیشرفت، الگویی مبتنی بر مبانی معرفت شناختی و هستی شناختی اسلامی و در چارچوب حقوق و اخلاق اسلامی است. این الگو جهان شمول است و می تواند با شرایط زمانی و مکانی گوناگون منطبق شود. بر این اساس، الگوی پیشرفت، الگویی نظری است، یعنی مجموعه نظام مندی از مفاهیم، اصول موضوعه، قوانین و راهبردها است که در ساختاری منطقی، وضعیت موجود را تحلیل و وضعیت مطلوب را تبیین می کند و راهبرد حرکت از وضعیت موجود به مطلوب را ارائه می دهد. این الگو، در بخش تحلیل وضعیت موجود، الگویی توصیفی و در بخش ارائه وضعیت مطلوب و راهبردها، الگویی هنجاری است. رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) می فرمایند: «اتصاف الگوی اسلامی پیشرفت به ایرانی بودن به دلیل تطبیق این الگو بر شرایط و ویژگی های تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی و دفاعی ایران است. به همین دلیل الگوهای سایر کشورها برای کشور مناسب نیستند. این بحث (وجه توصیف الگوی پیشرفت به اسلامی و ایرانی) با بحث ثابت و متغیر در شریعت اسلامی ارتباط وثیقی دارد.


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره مبانی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در حوزه دفاعی و امنیتی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.