مقدمه
وجوه نقد تنها حسابی است که تقریبا کلیه حسابهها را تحت تاثیر قرار میدهد. حسابرسی از مانده وجوه نقد به میزان زیادی به نتایج به دست آمده از سایر حسابها بستگی دارد. با توجه به اینکه حساب موجودی نقد دارای گردش بسیار زیادی است، علی رغم اینکه این گردش در رسیدگی به سایر حسابها رسیدگی میشود و صاحبکار نیز معمولا روشهای کنترلی را در این خصوص به کار میگیرد (مثل مغایرت گیری حساب بانک) اما به دلیل ماهیت نقدینگی و مستعد سوء استفاده بودن این حساب، حتی زمانی که مانده پایان دوره وجه نقد کم اهمیت باشد نیز مورد توجه حسابرسان قرار میگیرد. اهداف عمده حسابرسی از وجوه نقد وجود و مالکیت، کامل بودن، ارزیابی ریسک ذاتی و ارائه و افشاء مناسب است هدف ارزشیابی به دلیل این که این مورد در خصوص وجوه نقد کمتر مصداق پیدا میکند در نظر گرفته نشده است.
حسابرسان ممکن است ریسک تقلب مربوط به معاملات نقدی را نیز شناسایی نمایند. در این راستا حسابرسان باید درک مناسبی از برنامه ها و کنترلهای مدیریت جهت به حداقل رساندن ریسک تقلب را داشته باشند و چگونگی به کارگیری این کنترلها را باید در جریان عملیات آزمون کنند.
وجوه نقد
مطابق با استاندارد حسابداری شماره 2 با عنوان صورت جریان وجوه نقد «وجه نقد به موجودی نقد و سپردههای دیداری نزد بانک ها و موسسات مالی اعم از ریالی و ارزی (شامل سپردههای کوتاه مدت بدون سررسید) اطلاق میشود». در این تعریف چک های مدت دار دریافت شده، سپردههای نزد یک کارگزار امین جهت معاملات خاص، تمبر اوراق بهادار وجوه مسدود شده بانکی برای مقاصد خاص و اضافه برداشت بانکی تحت عنوان وجوه نقد به حساب نمیآیند.
دانلود پاورپوینت ارائه حسابرسی وجوه نقد و سرمایه گذاری ها