کفیر، (Kefir) نام یک محصول لبنی با خواص منحصربهفرد و مفید برای سلامتی است.
به دلیل شباهت ظاهری، گاهی به محصول تولیدی: «دوغکفیر» یا : «ماستکفیر» هم میگویند. امّا ترکیبات و روش تولیدی آن (و همچنین طعم و خواص آن) کاملا متفاوت از انواع دوغ و ماست میباشد.
این محصول از شیر تازه مشتق میشود. و مایه تبدیل آن نوعی قارچ بخصوص میباشد. خواستگاه این فرآورده آسیای میانه و قفقاز میباشد و گفته میشود که علت وجود تعداد زیاد افراد مسن بالاتر از صد سال در آن منطقه،استفاده مداوم از کفیر میباشد.
از خواص منحصر به فرد آن، یکی این است که برای افرادی که به لاکتوز شیر حساسیت گوارشی دارند، به راحتی قابل استفاده است.
راهنمای تولید دوغ و ماست کفیر در منزل