پاورپوینت نهضت های شهرسازی در 41 اسلاید کامل و قابل ویرایش می باشد.
دوره معماری متاخر یا به زعم چارلز چکنز، لیت مدرن را میتوان از بعد از جنگ جهانی دوم تا اوایل دهه هفتاد میلادی محسوب کرد، در این دوره سه شاخه تفکر ساختی با عمر کوتاه که بر جریانات شهرسازی و معماری موثر بودند، عبارتند از:
در این دوره فرانک لوید رایت همچنان به عنوان معروف ترین و مهم ترین معمار آمریکا شناخته میشد. او آخرین شاهکار خود یعنی موزه گوگنهایم (59-1943) را در نیویورک و در آخرین سالهای عمر خود به صورت تندیسی دوار طراحی نمود.
تعدادی از معماران جوانتر در این دوره نیز به سمت معماران تندیس گرایی تمایل پیدا کردند.
بروتالیسم در سال 1945 برای توصیف روشی نوین در معماری فرانسه و انگلستان به کار گرفته شد و در بین سالهای 1960 تا 1970 در اوج شکوفایی بود، در واقع بروتالیسم که آن را باید یکی از شاخه های معماری مدرن دانست، خصوصیتی است که آغازش را هم به انگلستان نسبت داده اند و هم به لوکوربوزیه.
از خصوصیات بصری شیوه بروتالیسم میتوان به ساختمانهایی با معماری سنگین، سخت، سرد، رسمی، خشک و انعطاف ناپذیر که در برخی موارد ظاهری اسکلت گونه به خود میگیرند، اشاره کرد. در حقیقت در این شیوه تلاش برای نمایاندن عوامل ضد زیبایی شناسی صورت گرفته، همچون بناهایی که صریح، رک، رسا، قابل درک و واضح باشند، و بدون هیچ گونه مفاهیم ابهام برانگیز یا احساس برانگیز.
در دهه 1970 به خاطر انتقادات و عیب جویی هایی که بر بناهای بروتالیستی صورت گرفته، چنین بناهایی خسته کننده و ملال آور شده و به کناری رفتند.
ساختمان وزارت کشور در خیابان فاطمی را میتوان از معدود نمونههای ساخته شده بر این سیاق در ایران دانست. ترکیب بتن و آجر در معماری تندیس گونه و کوبیک که با پیش آمدگیها و تو رفتگی ها و بازی سایه روشن اندکی هیبت و خشونت ساختمان را قابل تحمل تر میکند. ساختمان توانسته انتظاری که از یک ساختمان حکومتی میرود را برآورده سازد...
و ......
دانلود پاورپوینت نهضت های شهرسازی