گزارش کارآموزی حسابداری کارخانه عصاره ناب شیراز
مقاله ای مفید و کامل
لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word(قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:69
چکیده :
اینجانب زهرا مرادی پروژه کارآموزی خود را در کارخانه تولید رب گوجه عصاره ناب شیراز گذرانده ام .
این پروژه شامل گزارش ها ، و تجربیاتی است که در کارخانه تولید رب گوجه عصاره ناب شیراز به مدت 240 ساعت کارآموزی ، ثبت شده است و مقایسه اطلاعات و تئوری های مختلف صورت گرفته است. ودر پایان از زحمات مسئولین کارخانه تولید رب گوجه عصاره ناب شیراز کمال تشکر رادارم .
یکی از اهداف اساسی و بسیار مهم سیاستگذاران ایجاد ارتباط منطقی و هماهنگ صنعت و محیط کار با دانشگاه و دانشجو می با شد که هم در شکوفائی ورشد صنایع موثر بوده و هم دانشجویان را از یادگیری دروس تئوری محظ رهایی داده و علم آنها را کاربردی تر کرده و باعث می شود آن را در عرصه عمل ، آزموده و به مشکلات و نا بسامانیهای علمی و عملی محیط کار آشنا شده و سرمایه وقت خویش را در جهت رفع آنها مصرف نمایند ، که برای جامعه در حال توسعه ما از ضروریات می با شد .
با این مقدمه شاید اهمیت و جایگاه درس دو واحدی کارآموزی برای ما روشنتر شده و با نگاهی دیگر به آن بپردازیم .
میزان رضایت دانشجو از این دوره
این دوره بسیار مفید و برای دانشجوحاعز اهمیت می باشد وهدف آشنایی با محیط کارگاهی ، کسب تجربه ، ایجاد و درک روابط بین مفاهیم و اندوخته های تئوری با روشها و کاربردهای عملی و اجرایی ، ایجاد ارتباط با محیط کار و تعیین میزان کاربرد تئوری در عمل بوده است.
از آنجا که هدف اصولی و نهایی شرکت دشت نشاط عمدتاً حضور فعال ، قوی و مستمر در بازارهای جهانی تعیین گردیده است لذا ، در انتخاب ماشین آلات و تکنولوژی تولید سعی شد تا بهترین و کامل ترین و به روزترین تجهیزات ممکن انتخاب و مورد استفاده قرار گیرد . اما به خوبی روشن است که در زمینه تولید محصولات با کیفیت بالا ، تنها ماشین آلات تعیین کننده نیست . بلکه کیفیت مواد اولیه است که نقش مهمتری نسبت به ماشین آلات ایفا می نماید و نهایتا این دو پارامتر ، مهمترین پارامترهای تاثیر گذار در به دست آوردن محصولی با کیفیت بالا و قابل عرضه در بازارهای جهانی می باشد که خوشبختانه با انتخاب استان فارس به عنوان محل استقرار کارخانه ، این مهم نیز جامه عمل پوشید و در نتیجه ، شرکت دشت نشاط با در اختیار داشتن تکنولوژی روز دنیا و دسترسی مطلوب به بهترین مواد اولیه ممکن ، قابلیت تولیدی شایسته نام خود در بازارهای جهانی را کسب نموده است و نهایتاً در جهت هر چه کامل تر کردن زنجیره تولید ، بکارگیری نیروی متخصص و دقت زیاد در انتخاب مواد اولیه ورودی به کارخانه در دستور کار ما قرار گرفته است.
کارخانه
این کارخانه در استان فارس و در 60 کیلومتری شیراز ، اصفهان ، منطقه ای که به جهت ترکیب عالی شرایط آب و هوائی و خاک خود ، در تولید گوجه فرنگی و دیگر میوه جات منحصر به فرد می باشد ، واقع گردیده است.
مشخصات فیزیکی کارخانه
- فضای استقرار کارخانه در زمینی به مساحت 17 هکتار
- سالن تولید انواع کنسانتره وهمچنین تولید پوره میوه وسبزیجات به مساحت 1400 متر مربع
- سیلوهای دریافت سیب در محوطه ای به مساحت 720 متر مربع
- سالن تولید رب وهمچنین پرکن انواع آبمیوه ورب وکچاپ به مساحت 1400 متر مربع
- تاسیسات دریافت گوجه فرنگی به مساحت 700 متر مربع
- فضای استقرار اواپراتور رب و برجهای خنک کننده به مساحت 500 متر مربع
- فضای تاسیسات عمومی کارخانه به مساحت 720 متر مربع
- فضای مربوط به تاسیسات آبرسانی و مخازن نگهداری آب با حجم 300 مترمکعب زمینی و 150 متر مکعب هوایی
- چهار حلقه چاه نیمه عمیق
- بخش اداری به مساحت 250 متر مربع
- تاسیسات رفاهی و خدماتی 500 متر مربع
- آزمایشگاه مجهز کنترل جهت انجام کلیه کنترل های فیزیکی و شیمیایی و میکروبیولوژی لازم در مساحت 150 متر مربع
- تاسیسات برق به مساحت 300 متر مربع
- تعمیرگاه فنی80 مترمربع مجهز به تجهیزات و ابزارآلات لازم جهت تعمیرات مربوط به خطوط تولید کارخانه
هدف کارخانه
دراین بخش هدف ازاجرای طرح به صورت کلی تعیین می گردد. (SCOPE OF PLAN)(نام واحد،محل اجرا،ظرفیت و.........)
تولید و بسته بندی رب گوجه فرنگی در بسته بندی های مختلف
تولید و بسته بندی سس گوجه فرنگی معمولی وتند در بسته بندی های مختلف
تولید و بسته بندی سس مایونز وفرانسوی و هزار جزیره در بسته بندی های مختلف
تولید و بسته بندی خیارشوروترشیجات وشوریجات وزیتون شوردربسته بندی های مختلف ونهایتا اشتغال زایی وتوسعه
شرایط وتعداد نوبت کاری:
دوشیفت کاری
معرفی محصولات طرح:
دراین بخش دررابطه بامشخصا ت ویژگیهای محصولات،موارد کاربرد انها،جامعه مصرف کننده،نوع بسته بندی،کیفیت واستانداردهای لازم،مزایاوقابلیتهای خاص محصولات و...اظهار نظرگردیده ونهایتا محصولات،مبنا پیش بینی تولیدات وفروش درگزارش جاری تعین میگردد.
با توجه کشاورزی بسیار خوب منطقه درزمینه کشت گوجه فرنگی وخیار سبزوکلم وهویج وبادمجان وسیروغیره وفراوانی ودردسترس بودن مواد اولیه با کیفیت عالی تولید ربگوجه فرنگی دربسته بندی های70گرمی و 100گرمی و 500گرمی و1000گرمی مخصوص صادرات وحلب5/3و5کیلو گرمی استوانه ای که همگی دارای استاندارد اجباری می باشد وتولید سس گوجه فرنگی «کچاب»معمولی وتند که ماده اولیه آن رب گوجه فرنگی می باشد که خودتولید کننده ان می باشیم به صورت تک نفره وشیشه وبشکه های 9کیلو گرمی دارای استاندارد اجباری تولید سس مایونزوفرانسوی وهزار جزیره که ماشین آلات تولید آن با سس کچاب90%مشترک می باشد وبا توجه به نیازبسیارزیاد بازارمصرف آن درشیرازوشهرهای استان ودارای استاندارد اجباری.
تولید خیار شور و ترشیجات وشوریجا ت و زیتون شور با توجه به فراوانی مواد اولیه آنها واشتراک ماشین آلات تولیدی آنها باهم دربسته بندی های شیشه ای واستقبال کشورهای عربی ازاین محصولات جهت صادرات دارای استاندارد اجباری و تشویقی می باشد.
برآورد ظرفیت اسمی و عملی:
در این بخش با توجه به ماهیت تکنولوژی،مشخصات ماشین آلات و فرایند تولید ظرفیت اسمی براورد می گرددو در ادامه با اعمال ضریب راندمان،ضرفیت عملی براورد می گردد.
لازم است ظرفیت مجوز های اخذ شده با ظرفیت های براورد شده مقا یسه شود.
طرح توسعه انواع سس گوجه فرنگی ومایونزوهزارجزیره فرانسوی
ایجاد خط تولید ترشیجات وشوریجات وزیتو شور
تولید ربگوجه فرنگی باظرفیت 3500تون درسال وبسته بندی
پیش بینی برنامه تولید:
درصد استفاده از ظرفیت اسمی با توجه به ماهیت هر صنعت،تجربه کاری مجری طرح،کشش بازار،محدودیتهای مالی 100%تعییین می گردد .
بررسی اجمالی بازار محصولات طرح موضوع تسهیلات:
دراین بخش بررسی اجمالی در رابطه با وضعیت بازاروفروش محصولات صورت می گیرد و حد اقل به موارد زیراشاره می گردد.
- تشریح و ضعیت بازار محصولات طرح و قیمت وشرایط فروش محصولات مشابه داخلی وخارجی بازار داخلی و خارجی مطلوب است.
- معرفی تعداد و مشخصات رقبا در سطح منطقه واستان.
- تعداد و مشخصات واحد های تولید کننده محصولات مشابه در سطح استان و اضهار نظر در رابطه با50 واحد تولیدی وضعیت فعالیت آنها (فعال وغیر فعال) (بررسی عرضه در سطح منطقه و استان )بیش از 50 واحد تولیدی
- معرفی بازار هدف محصولات تولیدی در سطح منطقه استان،کشور(بررسی وضعیت تقا ضای محصول)با توجه به تقا ضای بازار
- تشریح امتیازات نسبی محصولات طرح و اظهار نظر در رابطه با توان رقابت
- معرفی سوابق و توانمندیهای بازاریا بی،اجرایی...مدیران ومجریان طرح 10 سال سابقه در صنا یع غذایی .
تاسیسات عمومی کارخانه
- دستگاه دیگ بخار جمعا به ظرفیت 108000 پوند در ساعت با فشار کاری 13 بار
- دستگاه کمپرسور هوای فشرده جمعا به ظرفیت 120 متر مکعب در ساعت با فشار کاری 10 بار
(Oil free)با خصیصه تولید هوای بدون روغن
- دیگهای آب گرم با ظرفیت 1500000 کیلو کالری در ساعت
- 2300 دستگاه ژانراتور جمعا با ظرفیت تولید کیلو وات
- مخزن زمینی آب با حجم 300 متر مکعب
- مخزن هوایی آب مجموعا با حجم 150 متر مکعب
- سیستم تصفیه فاضلاب کارخانه با ظرفیت 5000 متر مکعب
- ذخیره نگهداری سوخت به ظرفیت 1000 متر مکعب
- نیروی الکتریکی شهری ( رسمی ) 2 مگاوات
انبارها و سردخانه ها
این کارخانه مجهز به سه انبار مستقل و سه سردخانه می باشد که شرح آن در زیر آمده است:
انبارها:
- انبار محصول با ظرفیت 1500 تن
- انبار قطعات
- انبار مواد اولیه و بسته بندی
سردخانه ها:
- سردخانه بزرگ 3000 تنی مجهز به تانکهای ذخیره
- سردخانه کوچک 500 تنی با دمای 4درجه سانتیگراد بالای صفر
- سردخانه کوچک 500 تنی با دمای 18 درجه سانتیگراد زیر صفر
توجیه اقتصادی
- ایجاد اشتغالزایی
- عدم وابستگی
- بهبود رونق اقتصادی
- درآمد برای فرد
- عدم فقر و بیکاری
روشهای بازار یابی
- بازاریابی برای جلب مشتری
- کیفیت خوب
- کسب اعتبار
- استاندارد کردن محصولات
روش تبلیغات
- تبلیغات از طریق پیام بازر گانی
- تراکت و پوستر
- پخش پاگهی از طریق رادیو
- شرکت در قرعه کشی
- ارسال تبلیغ با پست
- درج آگهی در مجلات،روزنامه ها
حسابداری در کارخانه
تاریخچه حسابداری
به تعبیر صاحبنظران این رشته ، حسابداری با تمدن بشر همزاد است . حسابداری همراه با گسترش که درسایر فنی در پاسخ به نیاز های فراینده و گوناگون بشری ، با توجه به محدودیت منابع و امکانات ، تکامل یافته است . حسابداری نیز درتمام عرصه های زندگی و فعالیت های اجتماعی ، اقتصادی ، سازمانی و فرهنگی ودر پاره ای از مواقع زندگی شخصی و خانوادگی پیدا کرده است .
قدمت حسابداری به دوران باستان بر می گردد. دولت های سومر وصول خراج و نگهداری دخل و خرج دولت نیاز به این فن داشتند . نخستین مدارک کشف شده حسابداری در جهان بهئ دوره حاکمیت سومریها دربابل بر می گردد. جایی که دستمزد و تعدادی کارگر روی لوحه سفالین حک شده بود .
مدارک و شواهدی دیگر نیز از تمدن باستانی عهد ، یونان باستان که حکایت از استقرار و به کارگیری حسابداری به منظور کنترل ، مورد استفاده حاکمان وقت قرار گرفت . درایران عصر هخامنشی ، که از آثار تخت جمشید بر جای مانده است ،) نیز حکایت از کاربرد فن حسابداری جهت ثبت و ضبط و نگهداری حساب در آمد ها و مخارج حکومت به ریز دارد . این موضوع از طریق استقرار نظام مالی و پولی جامع و منسجم عملی می گردید .
اولین حسابداری پیشرفته در رم و یونان باستان مشاهده گردید که نوعی حساب جمع و خرج تنظیم می شده است . یک جمعدار ، یک مامور دولت و یا شخصی که محاظت پول یا دارایی دیگری به او محول می گردید و در مقاطعی از زمان حساب خود را به امر اربابش پس می داده است . برای این کار دو فهرست تفصیلی ازدریافت ها و پرداخت ها بر حسب پول ، وزن یا مقیاس دیگری تهیه می شد که جمع آن دو مساوی بود . فهرست پرداخت ها شامل مبالغ پرداختی ، کالای فروخته شده و یا به مصرف رسیده شده بود . در طول یک دوره به علاوه مانده پول و کالایی بود که نزد جمعدار باقی مانده و به ارباب تادیه می شد و این نوع حسابداری تا قرون وسطی دوام یافت . همراه با تغییر شیوه های سنتی دوران باستان به شیوه های جدید همزمان با رنسانس و وارد شدن سرمایه داری تجاری درعرصه فعالیت های تجاری و اقتصادی ، حسابداری نیز رواج پید ا کرد .
و...
دانلود گزارش کارآموزی حسابداری کارخانه عصاره ناب شیراز