بررسی کمی و کیفی سموم در رودخانه بابلرود و ارائه راهکار جهت کاهش آن مربوط به سال 90 می باشد که فایل ورود آن برای خرید در سایت قرار داده شده است.
این گزارش نسخه نهایی نیست و فهرست بندی و فصل بندی آن در قالب نهایی وارد نشده اما از نظر گستردگی مطالب و جامعیت کامل می باشد و در قالب word بوده که به راحتی ویرایش و کپی می گردد...
بخشی از مقدمه این :
بقایای سموم شیمیایی پس از آن که از راههای گوناگون وارد منابع آبی شدند در مدت زمان اندکی باعث تشکیل رسوبات پایدار میشوند. آلودگی آب به وسیله رسوبات بر جای مانده از مواد شیمیایی یکی از خطرناکترین اشکال آلودگی در طبیعت است که بیشتر از نیمی از میزان رسوبات موجود در آبهای مجاور زمینهای کشاورزی در اثر استفاده از آفتکشها تشکیل میشوند. این رسوبات غیر از این که آب را غیرقابل شرب میکنند باعث از بین رفتن جانوران و گیاهان آبزی میشوند. این رسوبات با تیره کردن و از بین بردن شفافیت آب از رسیدن نور کافی به گیاهان آبزی جلوگیری میکنند. همچنین با ورود به بدن جانوران، اختلالات زیستی از جمله اختلال در تولید مثل را بوجود میآورند.
جهت حفاظت و صیانت از اکوسیستم های آبی در جهت ادامه حیات آبزیان و سلامت ماندن آنها از خطرات و مضرات عوامل آلاینده محیط های آبی ،باید از استفاده بی رویه کود و سم در امر کشاورزی بطور جدی جلوگیری به عمل آورد زیرا خطرات وخساراتی که از این طریق متوجه جوامع انسانی به واسطه نشت سموم به رودخانه ها و لایه های زمین و در نتیجه آلوده شدن آب های شرب و قنوات ونفوذ آن به نسوج و سایر اعضای ماهی در جیره غذایی روزانه انسانها و خساراتی که از این طریق وارد می شوند کمتر از خساراتی که به اکوسیستم های آبی و محیط بطور مستقیم وارد می شوند نخواهد بود . بنابر این با توجه به حجم استفاده از سموم ،حشره کش ها ،قارچ کش و علف کش ها در مزارع اطراف بابلرود بررسی های لازم برای استفاده از سموم جهت کاهش آثار زیانبار آنها بر روی جانداران و انسانه لازم و ضروری میباشد.
پایان نامه قابل ویرایش بررسی کمی و کیفی سموم در رودخانه بابلرود و ارائه راهکار جهت کاهش آن