مقدمه
یکی از فرآوردههای اصلی گوجهفرنگی، پودر رب گوجهفرنگی میباشد که اخیراؤ در محصولات غذایی فرموله شده از قبیل سوپهای خشک، غذاهای آماده و غیره مورد مصرف بسیار دارد.
پیشرفتهائی که در فنون خشک کردن با شیوه افشانی حاصل گردیده، باعث شده که به منظور تولید پودر رب گوجهفرنگی مرغوب و اقتصادی از این روش استفاده شود، زیرا به دلیل آتمسفر کنترل شده در این سیستم، آسیبی به ترکیبات غذایی رب گوجهفرنگی وارد نمیگردد.
رب گوجهفرنگی تهیه شده به:
روش سرد 1تا 48درصد مواد جامد و یا به روش داغ با 32-26 درصد مواد جامد که در خشک کننده افشانی با یک عامل ضد کلوخهای مخلوط و به پودر تبدیل میگردد.
پودر رب گوجهفرنگی در واقع رب گوجهفرنگی است که مواد جامد کل آن تا 97درصد افزایش یافته است. این پودر به دلیل دارا بودن وزن و حجم کمتر نسبت به سایر فرآوردههای گوجهفرنگی، باعث آسانی و صرفهجویی در ترابری و بستهبندی شده و بعلت ماندگاری و عمر مفید زیاد، شرایط مناسبی را برای عرضه میتواند داشته باشد.
پودر حاصل در کیسههای چند لایه یا کیسههای مضاعف بستهبندی میشود.
بواسطه حساس بودن این فرآورده نسبت به رطوبت قرار دادن کیسههای مواد جاذبالرطوبه در بستههای پودر رب گوجهفرنگی قبل از خارج کردن هوای آن بوسیله گاز خنثی کمک زیادی به حفظ کیفیت آن میکند.
دانلود تحقیق پودر رب گوجه فرنگی