در هر جامعهای، هنجارهای اجتماعی، قواعد اخلاقی، سنتها و بسیاری امور دیگر در شکل بخشیدن به رفتار اعضای آن جامعه و چگونگی روابط افراد با یکدیگر سهمی بسزا دارند. قواعد حقوقی نیز در کنار ضابطهها و قواعد دیگر جایگاه ویژه ای دارند و این ویژگی از آنجا سرچشمه میگیرد که قدرت حاکم بر جامعه، رعایت این قواعد را از اعضای جامعه انتظار دارد و برای رعایت نکردن آنها چارههایی اندیشیده است که اصطلاحاً به آن ضمانت اجرا می گویند. بخشی از این قواعد در قانون کار جمهوری اسلامی ایران تبلور یافته است.
قانون کار «ج .ا.ا» حاکم بر روابط کارگر و کارفرما بوده و هدف آن صیانت از نیروی کار، تنظیم روابط کار و امور رفاهی نیروی کار میباشد. دامنه شمول آن نیز در ماده 188 این قانون به صراحت تعیین گردیده است. لذا از دیرباز امنیت شغلی و رفاهی حال و آینده کارگر و خانوادهاش در کنار قوانین کار، دغدغه اصلی اندیشمندان حوزه دانش اجتماعی کار بوده است. تامین آرامش فکری یک کارگر و امید به تضمین مزایایی در آینده شرایط را برای بهرهوری کارگر و صنعت و در نهایت رشد اقتصادی فراهم میسازد. در واقع قوانین تامین اجتماعی سعی دارند برای کارگران تضمینهایی را در زمینه شرایط کارگر، دوران بیکاری، حوادث بیماری از کارافتادگی و بازنشستگی و دوران بارداری و... در قبال مزد، مزایا و مستمری و بازگشت به کار فراهم نمایند.
لذا از آنجایی که کلیه افراد فعال در بازار کار، کارگر و یا کارفرما هستند و در واقع یکی از طرفهای این رابطه هستند و از قوانین تامین اجتماعی بهره میبرند از اینرو دفتر مطالعات و آموزش نیروی انسانی اقدام به طراحی دورهای نموده که در آن کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد با قانون کار و تامین اجتماعی آشنایی بیشتر پیدا کنند.
اهداف دوره :
از شرکت کنندگان انتظار میرود پس از طی دوره:
- با نهادهای مجری قوانین تامین اجتماعی آشنا شوند.
- با حقوق واقعی خود و استفاده از ظرفیتهای موجود در قوانین تامین اجتماعی در جهت بهبود وضعیت کارکنان آشنا شوند.
- با فرآیندهای کوتاه مدت و بلند مدت اجرای قوانین تامین اجتماعی آشنا شوند.
- با چالشها، محرومیتها و موانع پیشروی قوانین تامین اجتماعی در ایران آشنا شوند.
- با مباحث مربوط به مقررات بازنشستگی، تامین اجتماعی و کشوری آشنا شوند.
- با ضوابط استخدامی و ضرورت رعایت آن آشنا شوند.
- با مسایل بهداشتی و ایمنی محیط کار آشنا شوند.
- با نکات مهم در قراردادهای کار آشنا شوند.
- با ضمانت اجرایی مجازاتهای قانونی پیشبینی شده آشنا شوند.
- با ضوابط اجرایی قانون کار آشنا شوند.
شرایط شرکت کنندگان :
- اشتغال به کار رسمی، آزمایشی و قراردادی در دانشگاه آزاداسلامی (غیربازنشسته و غیرمامور از سایر ادارات و ارگانها) تحت عنوان:
مدیران و کارشناسان به ویژه مدیران و کارشناسان امورمالی و اداری- کارشناسان حقوق و دستمزد- کارشناسان بودجه- کارشناسان کارگزینی و کارگزینی هیات علمی
معیارهای ارزیابی از دوره:
ارزشیابی از کارگاه بر دو محور زیر انجام خواهد شد:
- ارزشیابی از عملکرد شرکت کنندگان
- حضور منظم و فعال در کلاس
- مشارکت در فعالیتهای یادگیری
- ارزشیابی از کیفیت برگزاری کارگاه:
- نظرسنجی از شرکت کنندگان و استاد درباره مطلوبیت کارگاه
شامل 9 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود برنامه درسی دوره آموزش آشنایی با قانون کار و تامین اجتماعی