فی فوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی فوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود گزارش کارآموزی شرکت گاز

اختصاصی از فی فوو دانلود گزارش کارآموزی شرکت گاز دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود گزارش کارآموزی شرکت گاز


دانلود گزارش کارآموزی شرکت گاز

 

مشخصات این فایل
عنوان: شرکت گاز
فرمت فایل :word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات :  24

این گزارش کارآموزی درمورد شرکت گاز می باشد.

بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از گزارش کارآموزی شرکت گاز

شرح آماری و  عملیات کلی پالایشگاه فاز های 7،6و8 و واحدهای تشکیل دهنده
استمرار تولید گاز کشور در بلند مدت و افزایش آن برابر با اهداف چشم انداز بیست ساله ، نیازمند اتخاذ سیاستهای مناسب در بخشهای مصرف ، تولید، سرمایه گذاری و تقویت صنایع بالادستی و پایین دستی گاز و گسترش شبکه های انتقال و تقویت فشار گاز است که می بایست همراه با فرآورش ، کاهش هزینه انتقال گاز با خط لوله و راه حلهایی برای کاهش پرت و هدر رفت گاز در مراکز استخراج و مسیر انتقال توسط خطوط لوله، صورت پذیرد. از سوی دیگر تزریق گاز به مخازن نفتی، افزایش بازیافت مخازن نفتی را در پی دارد که تا چندین برابر، برای کشور درآمد زایی و ارزش افزوده به دنبال خواهد داشت. موضوعی که در صورت عدم توجه به آن موجبات تعطیلی زودتر از موعد و کاهش میزان بهره گیری از حداکثر ظرفیت های مخازن نفتی را موجب خواهد شد. آنچه برآورد های شرکت ملی گاز نشان می دهد، بیانگر آن است که به ازای 2500 تا 4000 فوت مکعب تزریق گاز در میادین نفتی کشور ، یک بشکه نفت اضافی، قابل استحصال است . بنابراین اگر ارزش هر بشکه نفت خام تنها 100 دلار در نظر گرفته شود و قیمت هر یک هزار فوت مکعب گاز 10 دلار باشد، تزریق هر 4000 فوت مکعب گاز در میادین نفتی، 40 دلار هزینه در بر خواهد داشت که در مقابل 100 دلار حاصل از فروش هر بشکه نفت در بازارهای جهانی، منجر به 60 دلار درآمد زایی بیشتر، برای کشور خواهد شد که در ابعاد کلان آن، از نابودی میلیاردها دلار از سرمایه های ملی نهفته کشور در مخازن نفتی، جلوگیری خواهد کرد. .....(ادامه دارد)

تاسیسات دریافت[1] – واحد 100
تاسیسات دریافت گاز در فازهای 6 ، 7 و 8 ،از سه مجموعه اس لاگ کچر[2] وپیگ رسیور[3] و منی فولد[4] تشکیل شده است.اس لاگ کچراز نوع انگشتی با سه دهانه و سه مبدل گرم کننده گاز و همچنین شیرهای تنظیم فشار گاز می باشد. اس لاگ کچر این توانایی را دارد، که در مواقع مورد نیاز، به سه مجموعه جدا از هم تبدیل شود، و یا می توان یکی را ازبقیه جهت انجام تعمیرات لازم جدا نمود. هر خط لوله دریا می تواند به ورودیهای سیلاب گیر وصل شود و پس از عبور از سیلاب گیر به سه فاز جداگانه گاز، میعانات هیدروکربنی، آب و گلایکول تبدیل شود.
جریان گاز خروجی از سیلاب گیر توسط مبدل حرارتی با بخار آب، گرم می شود تااز تشکیل هیدرات در زمستان جلوگیری نماید.این جریان پس از عبور از شیر کنترل کننده فشار، و تنظیم فشار لازم مورد نیاز، برای واحدهای تصفیه،وارد جدا کننده های فشار  بالا می شود. .....(ادامه دارد)

واحد تصفیه گاز فشار پایین[1]– واحد 114
پروپان خروجی از برج دی پروپانایزر،در یک برج جذب عمودی، به وسیله جریان خلاف جهت با آمین تماس داده شده و گازهای اسیدی (Co2 , H2S) از فاز گاز وارد فاز مایع می شود.گاز تصفیه شده از بالای برج خارج شده و آمین خروجی از پایین برج وارد سیکل احیاء می گردد.گازهای خروجی در سیکل احیاء، به کوره سوزاجهت سوزاندن ارسال می شود. پروپان خروجی از بالای برج جهت حذف مواد گوگردی و از جمله مرکاپتان، با محلول کاستیک سودا، شسته شده و ترکیبات گوگردی ، به همراه گازهای آزاد شده در کوره احیاء، سوزانده می شود.سپس پروپان تصفیه شده جهت خشک شدن با غربال مولکولی تماس داده می شود و با رسیدن به مشخصات مطلوب، به مخازن پروپان( واحد 145) ارسال می گردد. برای احیای مجدد غربال مولکولی از پروپان تصفیه شده محصول استفاده می شود. همچنین آب جدا شده حاصل از احیای غربال مولکولی، به واحد تصفیه آب ترش ارسال می گردد. .....(ادامه دارد)

واحد تثبیت میعانات گازی[1]- واحد 103
هدف از واحد تثبیت میعانات گازی ،کم کردن فشار بخار مواد هیدروکربنی میعانات گازی، تا رسیدن به فشار بخار تعریف شده در حد استاندارد است.
میعانات جدا شده در اسلاگ کچروجدا کننده فشار بالا در هر فاز، توسط سه خط اصلی هیتر به سه واحد تثبیت میعانات گازی در هر فاز ارسال می گردد. این میعانات مخلوطی از هیدروکربن، گلایکول و آب می باشد. این جریان سه فازی، قبل از ورود به جدا کننده فشار متوسط در یک مبدل حرارتی پیش گرم شده و سپس به جدا کننده فشار متوسط وارد می شود. گازهای آزاد شده در جدا کننده فشار متوسط به مکش مرحله دوم کمپرسور تمام گاز ارسال می گردد و از پایین ترین قسمت مخلوط آب و گلایکول جهت احیای متیل اتیلن گلایکل به واحد بازیافت متیل اتیلن گلایکل ارسال
 می شود.همچنین هیدروکربنهای مایع، پس از گذشتن از نمک زدا، وارد برج تثبیت کننده میعانات گازی می شود. تزریق آب اضافی به ورودی واحد نمک زدا،به جذب نمک مایعات هیدروکربنی در نمک گیر، کمک می کند. سپس آب و نمک جدا شده به واحد بازیافت متیل اتیلن گلایکل ارسال می شود.
گازهای جدا شده از بالای برج تثبیت، در یک کولر هوایی سرد شده و میعانات آن درمخزن مایع برگشتی به برج برگشت داده می  شود. گازهای جدا شده در این قسمت به کمپرسور تمام گاز  منتقل شده و مجدداً به ورودی جدا کننده فشار بالا جهت استحصال پروپان و بوتان، ارسال می شود.
برای تثبیت مایعات گازی در واحد تثبیت، برای هر برج از دو جوش آوراستفاده می شود.بخار مورد استفاده درجوش آورهای کتری مانند ، بخار فشار بالا می باشد. مایعات گازی پس از خروج از برج، وارد جوشاننده ها شده و مرتب تغلیظ می شود و مواد فرار آن جدا گردیده، سپس وارد قسمت پایین برج که یک ذخیره کننده است، می شود و با کنترل سطح، با توجه به حجم مایع تولیدی، از زیر برج خارج می شود و در یک مبدل با جریان ورودی مایعات گازی، تبادل حرارت کرده، سرد می شود و سپس با محصول خروجی از پایین برج دی بوتانیزر در واحد 105 یکی شده و در کولر هوائی سرد .....(ادامه دارد)

مخازن ذخیره گاز فشار پایین – واحد 145
دو مخزن پروپان هر یک به ظرفیت 55000 مترمکعب، و دو مخزن بوتان هر یک به ظرفیت 40000 متر مکعب، برای پالایشگاه در نظر گرفته شده است. پروپان تولیدی بوسیله سه دستگاه چیلرپروپان،که به طور سری قرار دارند، سرد شده و به مخزن ذخیره پروپان ارسال می شود. همچنین بوتان تولیدی نیز بوسیله دو دستگاه چیلر که به طور سری در سرویس قرار دارند ،سرد شده و به مخازن ذخیره بوتان، ارسال می شود.
پروپان و بوتان در مخازن دوجداره که بوسیله پروپان سرد می شود، قرار دارند.جدار داخلی این مخازن کربن استیل و جدار خارجی آن سیمانی می باشد. تمام اتصالات این مخازن از بالا به مخزن وصل شده است. گازهای خروجی از مخازن پروپان مجدداً کمپرس و مایع شده به مخزن برگشت داده می شود. یک جریان مایع از مخزن بوتان نیز بوسیله پمپ گرفته شده و پس از سرد شدن، جهت مایع کردن بخارات روی مخزن بوتان، مجدداً به مخزن ،برگشت داده می شود. .....(ادامه دارد)

سیستمهای کنترل عملیات[1] :
تاسیسات موجود در پارس جنوبی، از طریق یک سیستم کنترل مرکزی در یک اتاق کنترل مرکزی هدایت و راهبری می شود.
کنتر ل کلیه عملیات موجود در پالایشگاه، از طریق اتاق کنترل مرکزی انجام می شود.همچنین برای سیستمهایی مثل کمپرسورهای ارسال گاز و تاسیسات موجود در اسکله بارگیری، از طریق اتاق کنترلهای محلی انجام خواهد شد.
- سیستمهای کنترل عملیات در همه جای پالایشگاه برای تجهیزات گسترده شده است و از طریق اتاقهای کنترل محلی قابل کنترل خواهد بود.
- اطلاعات و اجزاء مربوط به سیستمها، از طریق سیستم دی سی اس و با یک خط ارتباطی فیبر نوری، حجم قابل توجهی از اطلاعات را به اتاق کنترل مرکزی پالایشگاه ارسال می کند.
- سیستمهای ایمنی برای تحقق ایمنی و دسترسی به مقررات و نیازهای خاصی طراحی شده است.
- ارتباط اپراتورها، از طریق ایستگاههای کاری دی سی اس در زمان کار با ماشینها و پکیج ها خواهد بود و کلیه گزارشات روزمره در سیستم وقایع نگار دی سی اس ثبت خواهد شد. .....(ادامه دارد)

بخشی از فهرست مطالب گزارش کارآموزی شرکت گاز

بفصل اول
1-1 تاریخچه صنعت گاز در ایران4
1-2 منابع گاز طبیعی در ایران5
1-2-1 منابع گاز همراه نفت5
1-2-2 مخازن گازی مستقل6
فصل دوم
2-2 خلاصه ای بر فرآیند فازهای 6 ، 7 و 8 مجتمع گاز پارس جنوبی8
شرح عملیات9
2-3 سکوهای سرچاهی )واحد 300)9
2-3-1  شرح کلی9
2-3-2  کنترل عملیات10
2-4 خط لوله دریا (واحد 400)11
2-4-1  کنترل عملیات11
2-5  تاسیسات خشکی12
2-5-1  تاسیسات دریافت – واحد 10012
2-5-3  واحد نم زدائی- واحد 10413
2-5-4 استخراج و تفکیک NGL- واحد10515
2-5-5 سیکل تبرید پروپان – واحد 10716
2-5-6  واحد تصفیه گاز فشار پایین– واحد 11417
2-5-7 بوستر کمپرسور ارسال گاز-واحد 10618
2-5-8 واحد تثبیت میعانات گازی- واحد 10318
2-5-10 واحد تصفیه آب ترش-واحد 10921
2-5-11  مخازن ذخیره مایعات گازی- واحد 14322
2-5-11-1 ذخیره مایعات گازی و بارگیری :22
2-5-11-2 مخزن مایعات گازی نامرغوب:22
2-6 سیستمهای کنترل عملیات :23

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود گزارش کارآموزی شرکت گاز
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.