فی فوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی فوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درباره بررسی تاثیر فرهنگ بر ارزش های حسابداری

اختصاصی از فی فوو تحقیق درباره بررسی تاثیر فرهنگ بر ارزش های حسابداری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق درباره بررسی تاثیر فرهنگ بر ارزش های حسابداری


تحقیق درباره بررسی تاثیر فرهنگ بر ارزش های حسابداری

فرمت فایل : word (قابل ویرایش) تعداد صفحات : 35 صفحه

 

 

 

 

 

 

 

 

­­­مقدمه

در سال های اخیرگرایش شدیدی به استفاده از تئوری های رفتاری در تحقیقات حسابداری به وجود آمده است. بدون شک چنین مطالعاتی باعث غنای رشته حسابداری شده و آن را از یک رشته خشک و کاملا فنی (تکنیکی ) خارج می سازد . این امر انجام تحقیقات گسترده در زمینه های مختلف ، از بررسی عوامل شناختی که بر تهیه صورت های مالی اثر می گذارند تا توجه به نقش سیاسی- اجتماعی حسابداری در سازمان ها و جوامع را موجب شده است . به گونه ای که تا کنو­ن مطالعات تطبیقی جالبی در عرصه حسابداری و عوامل محیطی تاثیر گذار بر آن در جهان صورت گرفته است که همگی آنها موید تقابل و تعامل حسابداری و محیط بر یکدیگرند،نتایج این تحقیقات نشان می دهد که توسعه و تکامل حسابداری تحت تاثیر عوامل محیطی مختلفی قرار دارد که یکی از مهمترین این عوامل " فرهنگ "می باشد.

فرهنگ در اغلب اوقات به عنوان یکی از مهمترین و پرقدرت ترین عامل محیطی محسوب می شود که بر سیستم حسابداری کشور موثراست. به طور کلی در جوامع انسانی بین منابع انسانی و غیرانسانی واکنشهای متقابل و تعاملاتی به وجود می آید. حال با توجه به اینکه فرهنگ بر منابع انسانی تأثیر می گذارد و حسابداری نیز یک فعالیت اجتماعی است که پیوند دهنده و در برگیرنده منابع انسانی و غیرانسانی می باشد، می توان ادعا کرد که فرهنگ بر حسابداری و رویه ها، روشها و استانداردهای آن تأثیرگذار است.

تعریف فرهنگ

‌هر چند به ‌نظر می‌رسد که همه برداشت یکسانی از معنی فرهنگ دارند و درباره فرهنگ مفاهیمی نظیر عقاید، ارزشها و باورها به ذهن خطور می‌کند. اما، معنی فرهنگ چیست؟

در علم مردم‌شناسی تعریف های بسیاری از فرهنگ بیان شده است. اسمیرسیچ ، دیدگاهها و تعریف های مختلف در مورد فرهنگ را در پنج  شکل زیر خلا‌صه کرده است:
1- فرهنگ وسیله‌ای برای براورده ساختن هر چه بهتر نیازهای حیاتی و روانی بشر است.
2- فرهنگ به مثابه مکانیسم توافقی کنترل‌کننده‌ای است که هر یک از افراد جامعه را به‌ساختارهای اجتماعی پیوند می‌دهد.
3- فرهنگ، سیستمی از ادراکات مشترک است.
4- فرهنگ، سیستمی از نمادها و مفاهیم مشترک است.
5- فرهنگ، تجسمی از زیرساخت (ضمیر) ناخودآگاه تفکر انسان هاست.

فرهنگ عبارت اسـت از مجموعـه ای از ارزشهـا، باورها، درک و استنباط و شیوه های تفکر یا اندیشـیدن که اعضای سازمان در آنها وجوه مشترک دارند وهمان چیزی است کـه بـه عنـوان یـک پدیـده ی درسـت بـه اعضای تازه وارد آمـوزش داده مـی شـود. هدف فرهنگ این است که به اعضای سازمان احساس هویت بدهد و در آنان نسبت بـه باورهـا و ارزشهـای بـاور نکردنـی تعهد ایجاد کند. ارزشهـای سـنتی موجـب تقویـت و ثبات هر چه بیشتر سازمان می گردند و باعث می شـوند تـا افـراد تـازه وارد بـه علـت وجـودی فعالیـتهـا و رویدادهای پی ببرنـد و آنهـا را درک کننـد (اسـتانلی دیریس۱۳۸۶). فرهنگ سازمانی شامل شیوه رفتار افراد، نوع لباس پوشیدن، نشـانه هـا و علائم، جشنها و ... مـی گـردد کـه اعضـای سـازمان آنهـا را رعایـت مـی نماینـد. ایـن پدیـده هـا نشانه هایی هستند مبنـی بـر ارزشهـای ژرفـی کـه در اعماق افکار اعضای سازمان وجود دارنـد. ویژگی های فرهنگی به روشهـای گونـاگون متجلی می گردند، ولی اصولاً دوره تکاملی می پیمایند و سرانجام بـه صـورت مجموعـه ای از فعالیـت هـایی در می آیند که در روابط اجتماعی رعایت می شـوند. بـرای تفسیر فرهنگ مـی تـوان از ایـن الگوهـا اسـتفاده کـرد )استانلی دیریس ۱۳۸۶). هوفستد از اولین نویسندگانی است که به مطالعه در مورد اهمیت فرهنگ در مدیریت پرداخـت. تعریـف او از فرهنگ چنین است: «رفتارهـای اکتسـابی کـه بـدان طریق می توان اعضای گروهی را از گروه دیگر متمـایز کرد»(هوفستد ۱۹۸۰)

تفسیر فرهنگ

تفسیر و شناسـایی محتـوای فرهنـگ مسـتلزم ایـن است که افراد با توجه بـه ویژگـیهـای قابـل مشـاهده چیزهــایی را درک نماینــد (نتــایجی بگیرنــد.)ایــن ویژگیها را می توان مـورد بررسـی قـرار داد امـا درک دقیق آنها کار چندان ساده ای نیست. جشنی که در یک سازمان برای دادن جایزه به افراد برپا می شود مفهـومی متفاوت با جشنی دارد کـه در شـرکت دیگـری گرفتـه می شود.

برای درک دقیق آنچه در یک سازمان می گذرد باید بتوان کارهـا را بـه صـورتی دقیـق و عمیـق مـورد بررسی قرار داد و در مواردی همانند یک عضو سازمان آن را تجربه نمود تـا بتـوان فرهنـگ سـازمانی را درک کرد. برخی از جنبه های مهم و قابـل مشـاهده فرهنـگ سازمانی عبارتاند از: مراسم، جشنها، نشانه ها و زبان خاصی که در یک سازمان به کار برده می شود. در ادامه این بخش، موضوع فرهنگ با توجه به انـواع آن مـورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.

در اینجا ابتدا نتایج تحقیقات پژوهشگران را در مورد تاثیر فرهنگ بر ارزش های حسابداری بیان کرده و نهایتا تاثیرات آن را در ایران مورد بررسی قرار می دهیم

 بیشتر تحقیقاتی که تا قبل از سال 1970 میلا‌دی برای شناخت رفتار انسانها صورت گرفته تحت تاثیر شدید تعصبات نژادپرستانه بوده است ،اما از دهه 1980 به بعد محققان با هدف بررسی جهانشمول بودن تئوریهای روانشناختی در اروپا و امریکا، تمایل زیادی به انجام تحقیقات بین فرهنگی پیدا کردند، نتایج مطالعات این محققان حاکی از آن بود که تمام عناصر کلیدی تئوری های روانشناختی (نظیر تئوری انگیزش) جهانشمول نیست. این امر محققان را برآن داشت که تحقیقاتی انجام دهند تا مشخص سازند چه جنبه‌هایی از مسائل روانشناختی در جهان، در یک حوزه فرهنگی خاص معتبرند. سرانجام پرفسورهوفستد(Hofsted 1983-1980) در تحقیقی گسترده در 53 کشور جهان و تحلیل آماری نتایج این تحقیق، تئوری مشهور خود را درباره ابعاد فرهنگی ارائه داد. این تئوری در زمینه‌های مختلف از جمله روانشناسی، تئوری سازمان، و اخیراً نیز در تحقیقات حسابداری کاربرد فراگیر داشته است.


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره بررسی تاثیر فرهنگ بر ارزش های حسابداری
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.