لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه22
امداد کوهستان
همانطور که از اسم امداد در کوهستان مشخص است یک فعالیت امدادی در محیط کوهستان است که همین موضوع ایجاب میکند امدادگران از نظر توان جسمانی و ورزشی در حد مطلوبی بوده و با ورزش کوهنوردی نیز آشنا شوند.
در اکثر ورزشها به خصوص ورزش کوهنوردی اگر به طور مناسب و اصولی فعالیت نشود ممکن است فرد دچار آسیبهای زیر شود :
الف : کشیدگی عضلات و رباطها
ب: در رفتگی ، ضربدیدگی، شکستگی مفاصل و استخوانها
ج: سستی و کوفتگی عضلات بدن پس از فعالیت بدنی شدید.
که بهتر است برای جلوگیری از این آسیبها به دو اصل مهم توجه نمود.
- قبل از شروع فعالیت، بدن را کاملاً توسط نرمش کردن گرم نمائید.
- پس از اتمام فعالیت ورزشی سنگین، بدن را به آرامی خنگ کنید.
پوشاک و وسایل امداد و کوهستان از عوامل اصلی و اساسی در جهت بهبود کیفیت و نحوه انجام عملیات نجات میباشد. و طبق آمار موجود اکثر حوادث دلخراش کوهستان به دلیل همراه نداشتن پوشاک مناسب و تجهیزات مختص به کوهنوردی و همچنین عدم آشنایی با مسیرهای کوهپیمایی میباشد.
پوشاک و وسایل انفرادی : به تجهیزاتی گفته میشود که در جهت رفع نیازهای کوهنوردی و نجاتگر کاربرد مستقیم دارد و همواره باید همراه وی باشد. (کفش- لباس و شلوار پلار- شلوار- بادگیر- عینک- کلاه- دستکش- کولهپشتی)
وسایل گروهی وقتی امداد و نجات بسیار متنوع است که براساس نوع و محل عملیات مورد استفاده قرار میگیرد.
و کارابین- صندلی فرود- سفره نجات- طناب کوهنوردی- فرند- هشت فرود- چادر کوهنوردی- کلاه کاسکت- برای یک برنامه موفق کوهنوردی باید قبل از اجرای برنامه تغذیه مناسبی داشت تا بتوان در مدت فعالیت از انرژی کافی برخوردار بود. یک جیره غذایی کامل باید شامل : مواد قندی، چربی، پروتئینی، ویتامینهای مورد نیاز بدن، آب و نمک باشند علاوه بر این مقداری املاح و مواد معدنی مانند : کلسیم، فسفر، آهن و ید نیز برای استخوانها، دندانها و عضلات بدن لازم است.
غذاهای مورد استفاده در کوهستان باید مقوی، مغذی، زود هضم، سبک و پر کالری باشد.
نیروهای امدادی همواره باید تغذیه مناسبی داشته باشند چون هیچگاه مشخص نمیباشد که چه زمانی مشغول به فعالیت خواهند شد.
همیشه مقداری غذای اضافه، کم حجم و پر کالری همراه داشته باشید تا در موقع ضروری مورد استفاده قرار دهید.
هرچقدر که ارتفاع مسیر صعود بیشتر میشود از غذاهایی استفاده کنید که زود هضم باشند تا بدلیل کمکاری دستگاه گوارشی در ارتفاعات دچار حالت تحوع نشوید.
در هنگام استراحتهای شبانه از سوپ استفاده کنید تا مقدار آب و املاح از دست رفته در طول روز جبران شود
در استراحتهای بین راه از بیسکوئیت، شکلات، میوههای خشک و آبدار استفاده کنید.
بعد از کمی سرد شدن بدن اقدام به نوشیدن آب نمائید.
هرگز با شکم پر اقدام به صعود نکنید و بعد از خوردن غذا کمی استراحت کنید تا غذا هضم شده و مقداری از آن جذب شود.
نکات ایمنی
ایمنی یکی از مهمترین اصولی است که در عملیاتهای نجات باید به آن دقت کرد و تمام سعی را به کار بست تا ضریب اشتباه را نسبت به کاری که میکنیم پایین بیاوریم.
هر نجاتگر موظف است که ابتدا اصول ایمنی خود، سپس تیم همراه و دیگر کوهنوردان را رعایت نماید.
انتخاب نفرات مناسب جهت عملیات بر عهده سرپرست عملیات میباشد که نفراتی را انتخاب کند که بتواند مسئولیت فنی، امداد، تدارکات و... را بر عهده بگیرد. معمولاً جهت عملیات نجات باید سعی تا افرادی که با اصول کوهنوردی، روشهای امداد و نجات، کار با قطبنما، جهتیابی، بهداشت، هواشناسی، برپایی چادر آشنا بوده و توانایی زندگی در شرایط سخت و سازگاری با محیط زیست را داشته و مسئولیتپذیر باشند.
قبل از حرکت خانواده و دوستان خود را از نوع برنامه و زمان رفت و برگشت و مسیر صعود مطلع کنید.
حرکتهای یکنواخت با گامهای ثابت داشته باشید.
الب
تحقیق در مورد امداد کوهستان