شیر به عنوان یک ماده غذایی ارزشمند نخستین و کاملترین غذای نوزاد انسان و حیوان را تشکیل می دهد و در تمام طول دوران رشد عنصری حیاتی در جیره غذایی و الگوی تغذیه محسوب می شود .
مواد غذایی مختلفی که مورد استفاده بشر قرار می گیرند عمدتاً به عنوان ماده غذایی آفریده نشده اند بلکه یک قسمت از یک موجود جاندار و یا زنده بوده یا مثل تخم مرغ و عسل جهت برآوردن احتیاجات دیگری از قبیل ازدیاد نسل و تغذیه زمستانی می باشد . مواد غذائی نباتی هر کدام قسمتی از گیاه و نبات مانند میوه ، ریشه ، ساقه و برگ می باشند در حالی که شیر را به عنوان هدیه ای از مادر به فرزند خویش به عنوان اولین ماده غذایی نوزاد باید شناخت که تمام مواد غذائی مورد نیاز بدن را داراست .
تأثیرات شیردرانسان وجامعه
شیر با 30% کل پروتئین 75 % کلسیم و 20 % کالری و همچنین کمتر از 30 درصد چربی مورد نیاز بدن را تامین می کند و از لحاظ اقتصادی شیر و فراورده های آن از جمله ارزانترین منابع تامین پروتئین جامعه می باشد. شیر پاستوریزه و هموژنیزه مورد تاکید محافل بهداشتی و پزشکی می باشد. استفاده از شیر و لبنیات پاستوریزه به لحاظ فعال بودن میکرو ارگانیسم ها و باکتری های بیماری زا خطراتی را متوجه سلامت انسان می کند بویژه آنکه برخی از بیماری ها بین انسان و دام مشترک بوده و به راحتی از طریق مصرف شیر آلوده به انسان منتقل می شود به همین دلیل استفاده از شیر هموژنیزه و پاستوریزه شده را برای جامعه مفید دانسته و به همین خاطر تصمیم به ساخت یک واحد صنعتی تولید شیر پاستوریزه و هموژنیزه
گرفته ایم .
شیر را نمی توان به عنوان مخلوطی از پروتئین ، چربی ، کربوهیدرات ، مواد معدنی و ویتامین ها معرفی کرد چون عملاً مخلوط کردن این مواد هیچ موقع شیر را بوجود نمی آورد. آزمایشات مختلف انجام یافته در زمینه کشف چگونگی مخلوط شدن مواد شیر با هم هیچ موقع جواب کامل و گویایی نداده است اما به صورت کلی شیر از پروتئین ، چربی ، کربوهیدرات ، مواد معدنی و ویتامین تشکیل شده است که ساختمان شیر را از حالت خیلی ساده تا کمپلکس تشکیل می دهد شیر را نباید به عنوان یک نوشیدنی ساده تلقی کرد بلکه ماده خام و اصلی خیلی از فراوردهای دیگر مانند خامه ، پنیر ، شیرخشک و همچنین بستنی می باشد. برای اینکه بتوان به طور صحیح ترکیب شیر را بررسی کرد بهتر است آن را به دو قسمت آب و ماده خشک تقسیم کنیم . آب 4/87 درصد از شیر را تشکیل می دهد و ماده خشک بقیه آن را تشکیل می دهد. ماده خشک از لاکتوزها چربی مواد ازته و مواد مینرال تشکیل شده است .
شیر در جاهای مختلفی کاربرد دارد از جمله : صنایع غذایی و صنایع داروسازی . در صنایع غذایی شیر عامل تولید انواع خوراکی ها می باشد که به اختصار توضیح داده شده است اما در منابع دارو سازی برای ساخت آنتی بیوتیک ها و داروهای بیولوژیکی و همچنین ساخت داروهای مرحله ای از شیر استفاده می شود به این ترتیب که شیر را به مواد اولیه تجزیه کرده و بر روی حیوانات آزمایش می کنند و نتایج آن را در ساخت داروهای جدید اعمال می کنند . شیر از لحاظ رقابت با مواد غذایی دیگر مانند سبزیجات ، میوه جات و پروتئین ها و گوشت یکی از بهترین مواد غذایی می باشد و همچنین درصد زیادی از مردم به جای استفاده از مواد فوق الذکر از شیر استفاده می کنند.
برای اینکه درصد زیادی از جمعیت کشورمان را جوانان و نوجوانان تشکیل می دهند مصرف روزانه شیر و لبنیات باعث جلوگیری از ابتلای آنها به بسیاری بیماریها می شود. خوشبختانه این فرهنگ در میان مردم به صورت همه گیر در آمده است که از شیر و مشتقات آن به صورت روزانه استفاده می شود به این دلیل فروش روزانه شیر روز به روز افزایش می یابد .
بررسی اقتصادی طرح
همانطور که گفتیم شیر 30 درصد کل پروتئین 75درصد کلسیم 20 درصد کالری و کمتر از 30 درصد چربی مورد نیاز بدن انسان را تامین می کند. به لحاظ اقتصادی نیز شیر و فراورده های آن از جمله ارزانترین منابع تامین پروتئین جامعه است. امروزه استفاده از شیر پاستوریزه و هموژنیزه مورد سفارش و تاکید محافل بهداشتی در جهان قرار دارد و بسیاری از این مراکز از جمله سازمان بهداشت جهانی اساساً استفاده از شیر غیر پاستوریزه و هموژنیزه را در الگوی تغذیه مردم کشورها بویژه کودکان مردود نمی دانند بلکه از دولت ها می خواهند که کنترل و نظارت دقیقترو گسترده تری در این زمینه به عمل آورند .
استفاده از شیر و لبنیات غیر پاستوریزه به لحاظ فعال بودن میکروارگانیسم ها و باکتری های بیماری زا خطراتی را متوجه سلامت انسان می کنند بویژه آنکه برخی بیماری ها مشترک دام و انسان نیز به راحتی از طریق شیر به مصرف کننده انتقال می یابد .
تهیه و تولید این ماده حیاتی به روش صحیح و اصولی در یک قرن پیش در برخی از کشورهای جهان شروع شده است. امروزه کارخانه های شیر از نقطه نظر اقتصادی و تهیه مواد لبنی بهداشتی از اهمیت زیادی برخوردار شده اند و همچنین استفاده از شیر سالم باعث جلوگیری و کاهش زمینه به ابتلاء به بسیاری از بیماری ها می شود به همین دلایل شرکت تولید شیر پاستوریزه برای اقتصاد جامعه مفید می باشد .
فهرست مطالب:
مقدمه 4
تاثیرات شیر در انسان و جامعه 4
بررسی اقتصادی طرح 7
تولید شیر 7
کاربرد محصول 7
کالاهای رقیب 8
بررسی فنی 8
سیستم حسابداری 10
وسایل اداری ورفاهی 11
مشخصات ماشین آلات وخط تولید 12
تاسیسات 15
مواد اولیه 20
برآورد هزینه آب , برق وسوخت مصرفی 21
بر آورد هزینه های تعمیرات و نگهداری 22
بر آورد هزینه استهلاک 23
هزینه های تولید سالیانه 23
هزینه های قبل از بهره برداری 24
چارت سازمانی 25
بر آورد حقوق و دستمزد 25
قیمت تمام شده محصول 27
قیمت فروش محصول 28
بر آورد سرمایه ثابت 28
بر آورد سرمایه در گردش 29
شامل 29 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود پروژه مالی شیر پاستوریزه قوچان