بیان مسأله اساسی تحقیق به طور کلی (شامل تشریح مسأله و معرفی آن، بیان جنبههای مجهول و مبهم، بیان متغیرهای مربوطه و منظور از تحقیق) :
دنیای امروز تا مرحله ای از وابستگی به اطّلاعات پیش رفته است که آن را عصر اطّلاعات می نامند. بخش عمده ای از تمامی دانش و اطّلاعات طول تاریخ بشر، در قرن اخیر تولید شده است. به همین دلیل اقتصاد جهان روز به روز، بیشتر به اطّلاعات به عنوان ماده اولیه نیاز پیدا می کند. مقایسه کمی و کیفی آمار و اطّلاعات تولید شده در کشور های پیشرفته صنعتی و در حال توسعه مبین این واقعیت است که میزان توسعه کشورها به حجم و گستردگی نظامهای تولید و انتقال آمار و اطّلاعات ارتباط تنگاتنگ دارد. تصمیم گیری در هر سطحی که باشد، وابسته به، وضعیت و شرایط درونی و بیرونی یک سیستم است. این وضعیت و شرایط با جمع آوری و پردازش داده ها و تبدیل آنها به اطّلاعات و آمار مشخص می شود. از اینرو برای تصمیم گیری مناسب که وظیفه عمده یک مدیر اثر بخش است، نیاز به سیستم هایی است که داده ها را جمع آوری کرده، دسته بندی و تحلیل نماید و سپس اطّلاعات حاصل را در قالبی سازمان یافته جهت تصمیم گیری به مدیر ارائه دهد. اطّلاعات ماده خام تفکر است و تفکر عامل اساسی نوآوری و خلاقیت. در واقع بدون وجود آمار و اطّلاعات، هیچ تصمیم درستی گرفته نمی شود و هیچ تغییر مثبتی انجام نمی گردد. مدیران و تصمیم گیران استراتژیک تنها بر پایه اطّلاعات و آمار می توانند سازمان را از تلاطم های محیطی به نحو شایسته ای نجات داده و برای مواجهه با مخاطرات آینده آماده نمایند. مدیریت میانی نیز برای تصمیم گیریهای عملیاتی خود جهت کنترل فرآیند فعالیت ها و خدمات و کنترل کیفیت محصولات، به این ابزارها نیازمندند. بدون وجود اطّلاعات به موقع، دقیق وقابل فهم، تصمیم گیریها بر اساس فرضیه ها، شایعات، ظن و گمان، بیم و امیدها صورت می گیرد. برای اجتناب از این تصمیم گیریها وجود یک نظام کارآمد و دقیق برای طبقه بندی و سازماندهی اطّلاعات ضروری است. سیستم درمعنای عام، به مجموعه عوامل وابسته ای گفته می شود که نظام ارتباطی مشخصی دارند به ویژه زمانی که عوامل متعدد و روابط پیچیده باشد. سیستم اطّلاعات به مجموعه ای از اجزا مرتبط به هم که از طریق جمع آوری، پردازش و ذخیره سازی و اشاعه اطّلاعات گفته می شود به طوریکه در امر تصمیم گیری، تجزیه و تحلیل مسائل پیچیده و ایجاد محصولات و ایده های جدید در سازمانها به مدیران و تصمیم گیرندگان یاری رساند. عناصر نظام اطّلاعات عبارتند از ورودی ها، پردازش، خروجی ها، بازخور، داده ها، و اطّلاعات.
د - اهمیت و ضرورت انجام تحقیق (شامل اختلاف نظرها و خلاءهای تحقیقاتی موجود، میزان نیاز به موضوع، فواید احتمالی نظری و عملی آن و همچنین مواد، روش و یا فرآیند تحقیقی احتمالاً جدیدی که در این تحقیق مورد استفاده قرار میگیرد:
رشد سریع جمعیت در ایران به ویژه جمعیت شهری در دهه اخیر و ارتقاء سطح فرهنگ و بهداشت عمومی و توسعه و گسترش صنایع در سطح کشور از عمده ترین عوامل افزایش تقاضا و بالا رفتن میزان مصرف خدمات شهری و عمرانی می باشد و ارائه این گونه خدمات به موجب قانون بر عهده شهرداریها بوده و جهت انجام وظایف محوله نیز از اختیارات قانونی برخوردار می باشند. تعامل شایسته شهروندان و سایر ذینفعان و شهرداری ها منوط به وجود سیستم اطّلاعات حسابداری مناسبی است که بتواند پاسخگوی نیازهای یاد شده باشد، سیستم حسابداری که با در نظر گرفتن شرایط و وضعیت موجود، اقتضاء و الزامات را لحاظ نموده و اطّلاعات درست، مربوط و به موقعی را در اختیار تصمیم گیران قرار دهد. نقش اساسی شهرداریها در زندگی اجتماعی و اعتبارات و منابع مصرف شده در بخش های خدمات شهری و عمرانی، ایجاب می کند سیستم حسابداری متناسب با موقعیت و بر پایه نگرش اقتضایی طراحی گردیده و مؤلفه های اقتضایی مد نظر قرار گیرند.
تعداد صفحات: 22
با فرمت ورد و با قابلیت ویرایش
دانلود پروپوزال کاربرد نگرش اقتضایی در طراحی سیستم های حسابداری شهرداری های استان خوزستان درسال1391