خشونت عمل یا رفتاری است عامدانه که به قصد آسیب رساندن به دیگری انجام می شود.
خشونت می تواند کلامی باشد.مثل اینکه کسی فحش بدهد،پشت سر کسی فحش بدهد،پشت سر کسی شایعه درست کند، یا ترور شخصیت کند؛می تواند به شکل تخریب اموال شخصی یا عمومی باشد.
می تواند فیزیکی باشد که موارد آن را چه در خبرها و صفحه اخبار حوادث،و چه در خیابان ها کم نمی بینیم.
تبعیض و محروم کردن افراد از حقوقشان هم می تواند به نوعی مصداق خشونت یا مرتبط با آن تلقی شود.حتی در موضوع خشونت خانگی یا خشونت علیه همسران می تواند این موارد مطرح باشد.
ریشه خشونت عوامل زیستی،روانی و اجتماعی است.
در نظریه های اولیه روان کاوی که از آن با عنوان «نظریه سایق یا فراران» صحبت می شود.
خشونت و پرخاشگری خاستگاهی درونی دارد.
فروید به طور صریح ذکر می کند که انسان موجودی است متمدن و بهایی که برای این تمدن می پردازد،این است که نمی تواند به آن معنایی که گفتیم غریزی زندگی کند و باید در برابر خواسته ها و سایق های درونی اش راه هایی دیگر را در پیش بگیرد،به تاخیر بیندازدشان،تعدیلشان کند،یا حتی به ناخودآگاه واپس بزندشان،و شاید به شکلی مورد پذیرش جامعه ابرازشان کند.
فروید، در نظریه روان کاوی سایق محور خود،دو فراران اصلی و بنیادترین را در انسان در نظر می گرفت: فراران جنسی و فراران پرخاشگری، که خود با دو فراران بنیادین زندگی یا اروس و فراران مرگ یا تاناتوس،مرتبط هستند.
یکی از نظریه پردازان بعد از فروید در این زمینه، ملانی کلاین است که نظریه خود را با محوریت فراران پرخاشگری و مرگ ارائه داد.در نظریه رابطه با ابژه ملانی کلاین،نوزاد انسان از همان بدو تولد تحت تاثیر میل درونی و شدید خود به ویرانی و پرخاشگری است که به شکل فانتزی های نوزاد بروز می کند و نه در عمل.
شامل 14 اسلاید powerpoint
دانلود پاورپوینت خشونت