فرمت فایل:word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:129
فهرست مطالب
فصل اول
1-1مقدمه........................................................................................................... 2
1-2اهمیت کشت سیب زمینی................................................................................... 3
1-3 اهمیت سیب زمینی در ایران................................................................................ 4
1-4 منطقه مورد مطالعه........................................................................................... 5
1-4-1 استان خراسان.......................................................................................... 5
1-4-2 استان سمنان........................................................................................... 7
فصل دوم
2-1 سابقه تحقیقات در زمینه تبخیر -تعرق................................................................... 10
2-2 عوامل موثر بر تبخیر و تعرق............................................................................... 18
2-2-1 عوامل هواشناسی.................................................................................... 18
2-2-2 فاکتورهای گیاهی.................................................................................... 18
2-2-3 شرایط محیطی و مدیریتی......................................................................... 19
2-3 روش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد ( FAO )................................................ 19
2-4 روش فائو – پنمن- مانتیس.............................................................................. 20
2-4-1 تعیین گرمای نهان تبخیر ( l ).................................................................. 21
2 -4-2 تعیین شیب منحنی فشار بخار (D)............................................................... 21
2-4-3 تعیین ضریب رطوبتی (g )......................................................................... 22
2-4-4 تعیین فشار بخار اشباع (ea )....................................................................... 22
2-4-5 تعیین فشار واقعی بخار (ed )....................................................................... 22
2-4-6 تعیین مقدار تابش برون زمینی(Ra ).............................................................. 23
2-4-7 تعداد ساعات رو شنایی(N)........................................................................ 24
2-4-8 تابش خالص(Rn ).................................................................................... 24
2-4-9 شار گرما به داخل خاک(G)........................................................................ 25
2-4-10 سرعت باد در ارتفاع 2 متری...................................................................... 25
2-5 لایسیمتر..................................................................................................... 25
2-6 تارخچه ساخت لایسیمتر................................................................................... 26
2-7 انواع لایسیمتر:.............................................................................................. 28
2-7-1 لایسیمتر زهکشدار................................................................................... 28
2-7-2 لایسیمتر وزنی....................................................................................... 29
2-7-2-1 لایسیمترهای وزنی هیدرولیک.................................................................. 30
2-11-2-2 میکرو لایسیمترهای وزنی ...................................................................... 32
2-8 طبقه بندی لایسیمترها از نظر ساختمانی................................................................ 35
2-8-1 لایسیمترهای با خاک دست نخورده................................................................ 35
2-8-2 لایسیمترهای با خاک دست خورده................................................................. 36
2-8-3 لایسیمترهای قیفی ابر مایر ......................................................................... 36
فصل سوم
3-1 محل انجام طرح............................................................................................. 38
3-2 معرفی طرح و نحوه ساخت لایسیمتر..................................................................... 38
3-3 تهیه بستر و نحوه کشت.................................................................................... 39
3-4 محاسبهَ ضریب گیاهی...................................................................................... 40
3-5 انتخاب روش مناسب برآورد تبخیر-تعرق................................................................. 42
3-6 پهنه بندی نیاز آبی سیب زمینی.......................................................................... 43
فصل چهارم
4-1 بافت خاک................................................................................................... 45
4-2 اندازه گیری پتانسیل آب در گیاه.......................................................................... 45
4-3 محاسبه ضریب گیاهی (kc) سیب زمینی................................................................ 45
4-4 محاسبه تبخیر ـ تعرق و تحلیلهای آماری................................................................. 46
4-5 پهنه بندی نیازآبی گیاه سیب زمینی..................................................................... 46
4-6 بحث در مورد نتایج......................................................................................... 47
4-7 نتیجه گیری................................................................................................. 48
4-8 پیشنهادات................................................................................................... 48
منابع و ماخذ...................................................................................................... 84
فهرست جداول
جدول1-1 میزان سطح زیر کشت و عملکرد کل سیب زمینی در سطح جهان............................................ 4
جدول1-2 وضعیت تولید محصولات زراعی استان خراسان در سال زراعی 81-1380........................... 5
جدول 1-3 محل و میزان کشت گیاه سیب زمینی در استان خراسان......................................................... 6
جدول 1-4 وضعیت تولید محصولات زراعی استان سمنان در سال زراعی 81-1380........................... 7
جدول 1-5 محل و میزان کشت گیاه سیب زمینی در استان سمنان........................................................... 8
جدول 4-1 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در شاهرود.................................................................................................................................................................................................. 61
جدول 4-2 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در بیرجند.................................................................................................................................................................................................. 62
جدول 4-3 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در بشرویه.................................................................................................................................................................................................. 63
جدول 4-4 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در سمنان.................................................................................................................................................................................................. 63
جدول 4-5 سالهای آماری تبخیر و تعرق گیاه مرجع در ایستگاه سینوپتیک بیرجند........................... 64
جدول 4-6 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در گرمسار.................................................................................................................................................................................................. 67
جدول 4-7 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در بجنورد.................................................................................................................................................................................................. 68
جدول 4-10 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در سرخس.................................................................................................................................................................................................. 69
جدول 4-11 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در سبزوار.................................................................................................................................................................................................. 70
جدول 4-12 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در تربت جام.................................................................................................................................................................................................. 72
جدول 4-13 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در تربت حیدریه................................................................................................................................................................................... 72
جدول 4-14 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در فردوس .................................................................................................................................................................................................. 74
جدول 4-15 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در گلمکان.................................................................................................................................................................................................. 74
جدول 4-16 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در کاشمر.................................................................................................................................................................................................. 75
جدول 4-17 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در مشهد.................................................................................................................................................................................................. 75
جدول 4-18 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در گناباد.................................................................................................................................................................................................. 77
جدول 4-19 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در نیشابور.................................................................................................................................................................................................. 78
جدول 4-20 تبخیر ـ تعرق محاسبه شده گیاه مرجع با استفاده از فرمول فائو-پنمن-مانتیس(میلیمتر بر روز) در نهبندان.................................................................................................................................................................................................. 78
جدول 4-22 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای تر ( استان سمنان )........................................................... 79
جدول 4-23 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای تر ( استان خراسان )....................................................... 79
جدول 4-24 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای متعارف ( استان سمنان )............................................... 80
جدول 4-25 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای متعارف ( استان خراسان )................................................ 80
جدول 4-26 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای تر ( استان سمنان )............................................................... 81
جدول 4-27 میانگین تبخیر و تعرق در سالهای تر ( استان خراسان )........................................................ 81
جدول 4-28 میانگین نیاز آبی سیب زمینی با احتمالات 25، 50 و 75 درصد خشکسالی................... 82
جدول 4-29 اندازه گیری پتانسیل گیاه درمرحله ابتدایی رشد....................................................................... 82
جدول 4-30 اندازه گیری پتانسیل گیاه درمرحله میانی رشد........................................................................ 82
جدول 4-31 اندازه گیری پتانسیل گیاه درمرحله نهایی رشد......................................................................... 83
فهرست اشکال
شکل 1-1 نمودار توزیع میزان تولید سیب زمینی استانها نسبت به کل کشور – سال زراعی 81-1380 9
شکل 1-2 نمودار توزیع سطح سیب زمینی استانها نسبت به کل کشور – سال زراعی 81-1380.... 9
شکل 4-1 تغییرات ضریب گیاهی در طول دوره رشدگیاه سیب زمینی....................................................... 49
شکل4-2 نیاز آبی سیب زمینی در ماه خرداد با 25 درصد احتمال (میانگین سالهای تر)...................... 49
شکل 4-3 نیاز آبی سیب زمینی در ماه تیر با احتمال 25 درصد خشکسالی (سالهای تر).................... 50
شکل 4-5 نیاز آبی سیب زمینی در ماه مرداد با احتمال 25 درصد خشکسالی( سالهای تر)................. 51
شکل 4-5 نیاز آبی سیب زمینی در ماه شهریور با احتمال 25 درصد خشکسالی(سالهای تر)............... 52
شکل 4-6 نیاز آبی سیب زمینی در ماه خرداد با احتمال 50 درصد خشکسالی (سالهای متعارف)...... 53
شکل 4-7 نیاز آبی سیب زمینی در ماه تیر با احتمال 50 درصد خشکسالی (سالهای متعارف)........... 54
شکل 4- 8 نیاز آبی سیب زمینی در ماه مرداد با احتمال 50 درصد خشکسالی (سالهای متعارف)..... 55
شکل 4- 9 نیاز آبی سیب زمینی در ماه شهریور با احتمال 50 درصد خشکسالی(سالهای متعارف)...... 56
شکل 4-10 نیاز آبی سیب زمینی در ماه خرداد با احتمال 75 درصد خشکسالی (سالهای خشک)........ 57
شکل 4- 11 نیاز آبی سیب زمینی در ماه تیر با احتمال 75 درصد خشکسالی(سالهای خشک)............ 58
شکل 4-12 نیاز آبی سیب زمینی در ماه مرداد با احتمال 75 درصد خشکسالی (سالهای خشک)........ 59
شکل 4- 13 نیاز آبی سیب زمینی در ماه شهریور با احتمال 75 درصد خشکسالی (سالهای خشک)... 60
تعیین ضریب گیاهی و پهنه بندی نیاز آبی سیب زمینی