لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه13
فهرست مطالب
صفحه
مقدمه.................................. 1
مطلع................................... 1
(1) ادلهی عقلی......................... 2
1ـ الف: دلیل اعتماد.................... 2
بـ ب: دلیل تربیت....................... 3
(2) ادلهی نقلی......................... 4
2ـ الف: سورهی ص آیه 82................. 4
2ـ ب: سورهی نساء آیه 63................ 4
2ـ ج: سورهی بقره آیهی 124.............. 5
منابع تحقیق............................ 6
مقدمه
مشعل فروزان پیامبران، آسمان انسانیت را روشن کرد و تنها هراز چندگاهی ابر جهالت و غمام ضلالت، مانع آن فروغ و رداع آن طلوع گردید. نحس هر زمان که دستان پلید ضلات و جهالت به هم برآمد و این دو پدیدهی هستی کنار هم آمد، تیرگی و گمراهی سایهافکن شد و غلظت غبار و تراکم دود ضلات مانع رویت جمال پیامبران گردید و گاهی که ظهور و طلوع نور پیامبران کاملتر شده و موانع به کناری رفت، هدایت و بهرهگیری بیشتر نمود داشت اما حقیقت عصمت پیامبران چیست؟ منشاء پیدایش آن کدام است؟ مراتب و درجات آن چگونه است؟ و سرانجام، میدان حضور و حضیرهی ظهور و ترانهی بروز وحی تا کجاست؟
مطلب این مقاله در مورد عصمت پیامبران از طریق کتابالله عزیز و گفتههای ائمه و عقل بشری اثبات میشود.
مطلع
عصمت پیامبران از 2 راه اثبات میشود از راه دلیل عقلی و دلیل نقلی. عنصر محوری نبوت را 2 چیز تشکیل میدهد یکی قانون که همان وحی است و دیگری آورندگان وحی که پیامبران عظیمالشان هستند که ما در این مقاله به بحث عصمت این آورندگان کلامالله میپردازیم.
گسترهی بحث عصمت بر ذمهی حکمت و کلام است و آنچه در این رساله از راه عقل اثبات میشود. صبغة مقدمی نسبت به حل بعضی از آیات متکفل جریان عصمت میباشد.
مسالهی عصمت و جریان دین و خاستگاه آن از منظرههای گوناگون در فنون مختلف ـ جامعهشناسی، روانشناسی و... بحث میشود که هیچ یک از آنها در این نوشته منظور نیست.
اکنون به بحث دلایل عقلی و نظری میپردازیم.
ـ دلایل عقلی
1- دلیل اعتماد
هدف اصلی از بعثت انبیاء راهنمایی بشر بسوی حقایق و وظایفی است. که خدای متعال برای آنها تعیین فرموده و ایشان نمایندگان الهی د
تحقیق در مورد عصمت انبیاء از دیدگاه عقل و نقل