لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه7
صادرات میوه و ترهبار
امکان سرمایهگذاری برای نوینسازی تولید آنها را
فراهم میسازد
اشاره؛
تولید و تجارت، دو بازوی قوی توسعه پایدار اقتصادی است که با برنامهریزی علمی و جامع و با نگاه به رویکردهای جهانی میتواند سرانجامی موفقیتآمیز داشته باشد.
مطالعه دقیق روی اقلیمها، شرایط آب و هوایی، خاک، تجهیزات و فناوری موجود و قابل حصول و استعدادهای نیروی انسانی، زمینههایی را در فعالیتهای اقتصادی پویا و با بازده مناسب پیش رو قرار میدهد که میتواند برای سالها درآمد ارزی، رشد تولید ملی و اشتغال کافی را تضمین کند.
بخش کشاورزی بدون توجه به مطالعات لازم در خصوص توانمندیها، استعدادهای بالقوه و بالفعل، روند تقاضای بازارهای جهانی و برنامهریزی مناسب و جامع نمیتواند به تولید محصولات قابل رقابت در عرصه بینالمللی نایل آید و در نهایت ورشکستگی کشاورزان، نابودی این بخش و مهاجرتهای بیرویه به شهرها و اشتغال کاذب را به دنبال خواهد داشت. از این رو مطالعه جامع در این زمینه و تدوین برنامهای همهجانبه برای بهرهگیری از مزیتهای نسبی موجود و قابل خلق در بخش کشاورزی ضروری است.
در خصوص مزیتهای تولید و تجارت محصولات باغی و جالیزی ایران و مشکلات فراروی این بخش، خبرنگار نشریه «بررسیهای بازرگانی» با آقای دکتر حمید برادران شرکا، رییس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طلاطبایی گفتوگویی دارد که با هم میخوانیم.
n آیا برای میوه و ترهبار ایران مشتری در بازارهای جهانی وجود دارد؟
به نظر من، در بخش محصولات کشاورزی، ایران به لحاظ قیمت و کیفیت، دارای موقعیت ممتازی است. بهطور اصولی دو عامل «کیفیت» و «قیمت» در صادرات غیرنفتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
شرایط آب و هوایی ایران باعث شده است کیفیت محصولات باغی و جالیزی بسیار خوب باشد و طعم میوه ایران زبانزد خاص و عام باشد.
در ضمن چون هنوز کشاورزی ایران به محصولات شیمیایی و سمومی که در بسیاری از کشورها مورد استفاده قرار میگیرد، وابسته نیست، سلامت میوه و ترهبار ایران در حد بالایی است.
از سوی دیگر، به دلیل وجود انرژی و کارگر ارزان و نیز پایین بودن قیمت زمینهای کشاورزی، قیمت تمام شده محصولات کشاورزی در حدی
تحقیق در مورد صادرات میوه و تره بار